BAGAIMANA MEMBANGUN SUCCULEN

- Dec 28, 2018-

  Saya n umum, succulents agak mudah untuk memberi makan , t oday mari kita membincangkan bagaimana untuk tumbuh succulents.

 

Tumbuh-tumbuhan sentiasa tumbuh dengan air, media, cahaya ,   sudah tentu succulen t .   Cahaya memberi kesan kepada pertumbuhan tumbuhan, tetapi air dan media secara langsung boleh menjejaskan kehidupan dan kematian tumbuh-tumbuhan.

 

1. Sederhana: T tanahnya longgar, bernafas dan sihat, tetapi ia mempunyai kapasiti penahan air tertentu dan bersifat neutral atau sedikit berasid. Terdapat banyak mediator yang sesuai untuk pertumbuhan succulent tetapi yang penting ialah steril. Penyebab langsung dari kematian berair sering kali mereput, dan satu-satunya penyebab langsung adalah jangkitan bakteria. Oleh sebab itu, pada awalnya tanah harus memilih steril, atau membunuh bakteri. Ada dua cara umum untuk membunuh bakteri. Satu adalah menggunakan racun kulat seperti dobutrin.   Satu lagi ialah menggunakan pasteurisasi, seperti yang anda dengar orang menggoreng dalam periuk dan anda pernah mendengar orang membakar tanah di ketuhar gelombang mikro. Media sederhana, permulaan yang baik.

 

2. Penyiraman : Prinsip peredaran adalah untuk melihat kering kelihatan basah, adalah tanah yang kering melalui kata-kata, menuangkan air. Jika tidak baik untuk menilai sama ada, anda boleh memasukkan tusuk gigi di dalam tanah, biasanya untuk menghidangkan tusuk gigi pada darjah kering dan basah. Dry dan basah adalah istilah umum yang digunakan dalam penanaman bunga. Ia bermaksud untuk menyiram bunga secara menyeluruh pada satu masa dan kemudian air lagi apabila tanah hampir kering. Fungsinya adalah untuk menghalang akar reput dan perosak yang lembab disebabkan oleh penyiraman yang berlebihan. Sudah tentu, ia tidak perlu menjadi yang keras, selagi anda tidak menyiramnya terlalu kerap, ia secara amnya tidak akan membunuh anda. musim panas dan musim sejuk, jika tumbuh-tumbuhan succulent menjadi tidak aktif, ia lebih selamat untuk menghentikan penyiraman daripada menyiramnya dengan kerap.

 

3. Matahari : Succulent seperti cahaya matahari sangat, mempunyai pencahayaan tertentu untuk tumbuh dengan lebih baik, banyak kali rasa lebih rendah daripada orang itu, kerana pencahayaan tidak mencukupi kebimbangan. Tetapi mengharapkan   musim panas, cahaya terlalu kuat yang mudah dibakar, kita mesti memberi perhatian kepada risiko kawalan dan kawalan air.