Pemilihan periuk bunga musim panas

- Oct 12, 2018-

Pada musim panas, suhu panas dan lembap, suasana panas, dan cahaya kuat. Kebanyakan bunga dalam tempoh pertumbuhan yang kuat. Oleh itu, pemilihan periuk bunga harus mempertimbangkan ciri cuaca tempoh dan tabiat penanaman bunga, ciri-ciri pot bunga dan tujuan bunga pot.

(1) Baskom Tile Kebanyakan bunga boleh menggunakan lembangan jubin. Baskom mempunyai pengudaraan yang baik dan kebolehtelapan air. Secara umumnya, bunga boleh ditanam di lembangan sedemikian untuk masa yang lama.

(2) Pot pasir ungu kelihatan pelik dan murah hati, tetapi kebolehtelapan gas sedikit miskin, sesuai untuk menanam dedaunan basah.

(3) Baskom plastik ringan dan cantik, mempunyai pengekalan air yang baik, dan boleh memupuk pelbagai bunga. Ia juga merupakan bekas yang sesuai untuk menanam bunga tergantung. Walau bagaimanapun, adalah perlu untuk meningkatkan lubang saliran apabila menggunakannya, supaya air tidak boleh dikeluarkan dalam masa untuk menyebabkan akar bunga pasu.

(4) Pasu porselin lain, tong keluli tahan karat, panci plastik bertetulang gentian kaca, dan lain-lain semuanya cantik, tetapi kebolehtelapan gas yang lemah tidak kondusif untuk pertumbuhan dan perkembangan kebanyakan bunga. Ia tidak sesuai untuk penanaman langsung bunga, tetapi ia boleh digunakan sebagai satu set periuk.